Kauhajoen taideyhdistys ry

ETUSIVU

 

 

Eine Vuorela – Matkan varrelta

Hitsaus- ja öljyväritöitä
3.–30.10.2018

Kauhajoen Hella-galleriassa on 3.–30.10.2018 esillä Eine Vuorelan taidetta. Näyttelyn teemana on Matkan varrelta, eli taidetta on useammalta vuosikymmeneltä. Esillä on erityisesti hitsaus- sekä öljyväritöitä.

-Taideharrastukseni juontaa juurensa jo lapsuuteeni. Silloin piirtelin sanomalehden nurkkaan, kun paperia oli vähän käytettävissä, Eine muistelee.

Kymmenvuotiaana hän pyysi vanhempaa sisartaan malliksi. Sisko kampasi hiuksensa ja muutenkin laittautui malliksi. Kun piirustus oli valmis, Eine näytti sitä hänelle. Sisko järkyttyi, että onko hän noin kamalan näköinen. Taiteilija meni hiljaiseksi. Piirustusharrastus silti jatkui.

Taiteellinen taipumus tuli esiin parikymppisenä runojen muodossa. Taide oli mielessä koko ajan. 1970-luvun alussa Eine Vuorela meni kansalaisopiston taidekursseille. Siellä hän opiskeli piirustusta ja öljyvärimaalausta niin asetelmien, mallien kuin maisemienkin osalta. Värioppi oli helppoa. Eine maalasi taidekurssien ohella paljon myös kotona. Einen taideteoksissa näkyy pensselin jälki. Suurpiirteinen maalaustyyli on hänelle ominaista.

Eine Vuorela nautti erityisesti ihmisten ja kasvojen maalaamisesta. Hän maalasi myös kotonaan muotokuvia tilauksesta.
1980-luvulla taiteellinen into laajeni kuvanveiston puolelle. Kipsi- ja betonipatsaita alkoi ilmestyä myös kesäasunnolle. 1990-luvulla tuli mahdollisuus hitsaukseen Kaapelitehtaalla Helsingissä.

- Keräsin sukulaiseni kanssa rautaromua heidän maatilaltaan. Pyörittelin romua kädessäni ja mietiskelin, mitä niistä voisi tehdä. Näin syntyi mielenkiintoisia hahmoja ja teoksia. Hitsaaminen oli innostavaa. Hitsipilli pysyy hyvin myös naisen kädessä, Eine toteaa.

Einen taidetta on ollut aiemmin esillä Helsingissä sekä ryhmä- että yksityisissä näyttelyissä.

Eine Vuorela on vuosien varrella käynyt usein katsomassa Hella-gallerian vaihtuvia taidenäyttelyjä. Hän viettää paljon vapaa-aikaa Kauhajoella tyttärensä kanssa. Edesmennyt puoliso oli Kauhajoelta kotoisin.

 

HELLA-GALLERIASSA

3.–30.10.2018
Eine Vuorela – Matkan varrelta

Avajaiset 2.10. klo 17–19

Tervetuloa!

AVOINNA

Ma-Pe 10–21,
La 10–18, Su 12–17


YHTEYSTIEDOT

Topeeka 15 (Kotiseututalo, 2. krs)
61800 Kauhajoki
info@hellagalleria.fi

LINKKIÄ

Kauhajoki-Seura ry >>
Valkoinen Puu Café&Shop >>