Kauhajoen taideyhdistys ry

ETUSIVU

 

Todellisuus tutkimuksia – Piritta Mäkinen

 

Piritta Mäkinen – Todellisuus tutkimuksia

Huovutettuja teoksia
3.–29.10.2016

Huovutustaiteilija Piritta Mäkisen teokset ovat todellisuuksien tulkintaa reaalimaailman ja mielen kuvien dialogissa, toivoa ja mahdollisuuksia unohtamatta. Teoksissa tarkastellaan ihmisen rajallisuutta ja rajattomuutta. Todellisuus tutkimuksissa otetaan kantaa kiireeseen – kiire on osa elämää. Kiire estää meitä näkemästä: teoksissa ihmetellään katseen muuttumista näkemiseksi, katseen voimaa ja näkemisen taitoa. Joskus olisi parempi, että ei näkisi. Useimmiten voisi nähdä paremmin. Usein emme näe meitä ympäröimiä mahdollisuuksia tai hetken hienoutta, taikaa. Usein katsoo mutta ei näe. 

Todellisuus tutkimukset -näyttelyn teoksissa ilmaistaan vastalause kiireelle ja houkutellaan tarttumaan hetkeen, tunnistamaan mahdollisuus, tuntemaan – muuttamaan katse näkemiseksi. Teoksissa tarkastellaan mielen esteettömyyttä, mielen kuvien todellisuutta. Mikä on kuvien suhde todellisuuteen, reaalimaailmaan? Kuinka paljon toivoa, voimaa, mahdollisuuksia ja unelmien toteutumista onkaan rajattomuudessa? Mikä on todellisuutemme? 

Piritta Mäkinen on tutkiva taiteilija ja käsityöläinen. Teokset ovat osa taiteilijan omaa käsityön esteettisen kokemuksen tutkimusmatkaa. Prosessi on mielen ja kehon vuorovaikutteinen dialogi. Huovuttaminen on väline tarinan kerrontaan, tunnetilojen ilmaisemiseen ja kokemukseen. Huovutusprosessi on tutkimusmatka, kohtaaminen, joka haastaa tekijänsä lumoavin sävyin ja rajattomin muodon, olemuksen ja pintojen mahdollisuuksin.

Tutustu >> http://pirittamakinen.123kotisivu.fi/

 

HELLA-GALLERIASSA

3.–29.10.2016
Piritta Mäkinen – Todellisuus tutkimuksia

Tervetuloa!

AVOINNA

Ma–La 10–21
Su 12–17

YHTEYSTIEDOT

Topeeka 15 (Kotiseututalo, 2. krs)
61800 Kauhajoki
kauhajoentaideyhdistys@gmail.com

LINKKIÄ

Kauhajoki-Seura ry >>
Valkoinen Puu Café&Shop >>