Kauhajoen taideyhdistys ry

ETUSIVU

 

Ilmattaren kangaspuut - Nanna Evilampi

 

Nanna Evilampi – Ilmattaren kangaspuut

2.–30.9.2016

Ilmatar istuu Ilman pitkillä pilvipihoilla ja kutoo. Ilmattarella on ihanat, ilmavat kangaspuut, joissa valmistuu pitkiä, hienoja harsoja, paksuja ukkosvilloja, leikkisiä pumpulipitsejä ja valtavia, morsingonsinisiä poutapellavia.

Ilmatar on ikävissään. Ajasta aikaan istuu hän vain kangaspuidensa ääressä, sujuttelee sukkulallaan ja polkee loimilankoja ristiin kuteen välissä. Ihania ovat Ilmattaren kudelmat, mutta kyllästynyt, niin kyllästynyt on Ilman impi istumaan siinä paikallaan. Itkee hän ikävissään, suuria hopeisia, läpikuultavia kyyneliä ja ajatuksissaan, ikävissään kutoo pelkkää pilveä maailman päälle. Maailma kylpee Ilmattaren kyynelissä ja aina vain korkeammalle nousee veden pinta.

Lopulta hylkää Ilmatar kangaspuunsa, sukeltaa alas ja uidessaan meressä muotoilee maailmaan kalapoukamat, saaret ja lahdelmat. Tuulesta ja merestä tulee Ilmatar myös raskaaksi ja vedessä kelluessaan suo sotkalle pesän sijan polvellaan. Ilmattaren muutoksen kaipuusta syntyy kokonainen maailma ja maailmaan ensimmäinen ihminen.

Tuo tyhjyys, tila ja keveä avaruus ennen maailman syntyä on inspiroinut tämän kertaisen näyttelykokonaisuuteni. Mitä on, ennen kuin on mitään? Miten voi tyhjästä tulla jotain, vai onko silloinkaan tyhjää, kun ei mitään vielä kuitenkaan ole? Kai nyt jotain on, jotta voidaan jotain saada aikaan? Miten alkaa muutos?

Ensimmäistä kertaa käytän töissäni siirrettäviä elementtejä. Lankoja ja kuteita voi liikutella tiettyyn rajaan asti, kuvien elementit ovat joko kevyesti paikalleen kiinnitettyjä tai pääsevät liikkumaan ilmavirrassa. Abstrakti ilmaisu antaa tilaa ajatukselle, värien puutekin on kerrankin omasta mielestäni ilahduttava mahdollisuus. Ilmattaren kangaspuista voi jälleen kerran saada muotonsa uusi taivas.

Nanna Evilampi (s. 1971) on porilainen taiteilija ja osa-aikainen Porin seudun steinerkoulun kuvataideopettaja.

Tutustu >> www.nannaevilampi.fi

 

HELLA-GALLERIASSA

2.–30.9.2016
Nanna Evilampi – Ilmattaren kangaspuut

Avajaiset perjantaina 2.9. klo 18
Tervetuloa!

AVOINNA

Ma–La 10–21
Su 12–17

YHTEYSTIEDOT

Topeeka 15 (Kotiseututalo, 2. krs)
61800 Kauhajoki
kauhajoentaideyhdistys@gmail.com

LINKKIÄ

Kauhajoki-Seura ry >>
Valkoinen Puu Café&Shop >>