Kauhajoen taideyhdistys ry

ETUSIVU

 

 

Maren Jeskanen – Tervetuloa kyytiin, varauloskäynti on suljettu, Welcome aboard, no emergency exit around

Maalauksia
5.–29.11.2016

Maren Jeskasen näyttely sukeltaa naisen elämän sielunmaailmaan kuvaten sen eri tunnetiloja sekä niitä ylöspäin nostavia ja alaspäin vetäviä tekijöitä. Teoksissaan Jeskanen kuvaa muun muassa perheen antamaa voimaa, luottamusta, rakkautta ja pettymystä, periksiantamattomuutta ja uuden aamun tuomaa toivoa:

”Tämän teoskokonaisuuden syntyyn ovat inspiroineet sekä henkilökohtaiset selviytymiskeinoni että elämäni voimaa antavat osa-alueet, kuten rakkaus, ystävyys, perhe ja musiikki. Edellisiin taas uskon voimakkaasti vaikuttaneen kunnioitukseni edeltävien sukupolvien -kuten.vanhempieni ja isovanhempieni- sisukkuutta kohtaan kansaamme kohdanneina vaikeina aikoina. Sittemmin kokonaisuuden teoksiin ovat löytäneet tiensä myös muiden kokemukset sekä lukuisat suuria tunteita tarjoavat musiikin lyriikat."

Porilainen taiteilija ja kuvittaja Maren Jeskanen maalaa ympäröivää maailmaa idyllisesti ja voimakkain värein, valoin ja varjoin. Elämän tunnetilojen lisäksi hänen aihe-alueitaan ovat suomalainen luonto, suomen muinaismytologia, keskiaika sekä tanssi. Hän on lisäksi tähän mennessä kuvittanut kaksi lastenkirjaa.

Jeskanen on opiskellut taidetta kansalaisopistoissa. Hän on osallistunut vilkkaasti taide-elämään sekä paikallisesti että kansainvälisesti ja on mm. yksi taiteella hyväntekeväisyyttä harjoittavan TwitterArtExhibit-järjestön kunnialähettiläistä. Hän on pitänyt yksityisnäyttelyitä kotiseutunsa lisäksi mm. Helsingissä ja Tampereella sekä osallistunut lukuisiin yhteisnäyttelyihin, mm. TwitterArtExhibitin viiteen näyttelyyn, joista viimeisin oli New Yorkissa viime vuonna, mutta neljä viime vuottaan hän on yhdistys- ja näyttelytoiminnan sijaan omistautunut läheisilleen. Yksi Jeskasen suurista kutsumuksista on hänen toinen työnsä lastentarhanopettajana.

Taiteilijan kotisivut >> http://www.marenart.net/
Facebokissa >> Atelier-MarenArt

 

HELLA-GALLERIASSA

4.–29.11.2016
Maren Jeskanen – Tervetuloa kyytiin, varauloskäynti on suljettu

Avajaiset perjantaina 4.11. klo 18
Tervetuloa!

AVOINNA

Ma–La 10–21
Su 12–17

YHTEYSTIEDOT

Topeeka 15 (Kotiseututalo, 2. krs)
61800 Kauhajoki
kauhajoentaideyhdistys@gmail.com

LINKKIÄ

Kauhajoki-Seura ry >>
Valkoinen Puu Café&Shop >>